Nieuwe toekenningen fase 1-onderzoek Europees mkb-instrument

Vanuit het Europees mkb-instrument, dat deel uitmaakt van het Horizon 2020-onderdeel Innovatie in het midden- en kleinbedrijf (HORIZONIL3), zijn 128 nieuwe aanvragen gehonoreerd voor fase 1-onderzoek (concept en haalbaarheidsbeoordeling).

Het betreft aanvragen ingediend tijdens de 3 mei 2017 gesloten aanvraagperiode. Aan de gehonoreerde aanvragen zijn in totaal 129 mkb-bedrijven uit 25 verschillende landen verbonden. De 128 succesvolle aanvragen zijn gekozen uit 2165 ingediende voorstellen.

De toegekende financiering bedraagt € 50.000 per haalbaarheidsproject (lump sum, 70% van de projectkosten). In totaal is € 6,4 miljoen verleend. Onder de gehonoreerden bevinden zich zes Nederlandse mkb'ers. Best scorende landen zijn Italië (23 toekenningen), Spanje (19) en Frankrijk (10). Kijk hier voor meer informatie.

Over het mkb-instrument

Het mkb-instrument richt zich op alle soorten innovatieve mkb'ers die de ambitie hebben om zich verder te ontwikkelen, te groeien en hun activiteiten te internationaliseren. Het instrument wordt ingezet voor alle categorieën van innovatie, ook voor niet-technologische en sociale innovatie en innovatie met betrekking tot diensten, mits elke activiteit een duidelijke Europese meerwaarde heeft.  De eerstvolgende deadline voor het indienen van aanvragen voor fase 1-onderzoek is 6 september 2017.

 

[Door: Vindsubsidies]

Gerelateerde artikelen