NBA verleidt accountants met potje van half miljoen

Het MKB-fonds is eerder gebruikt voor onderzoek en leiderschap.

De NBA heeft een MKB-fonds opnieuw onder de aandacht gebracht van accountants die werken in een MKB-praktijk. Jaarlijks stelt de accountantskoepel geld uit dit potje beschikbaar voor projecten waarmee MKB-accountants gebaat zijn. Eind 2022 zat er 460.000 euro in. Eerdere financiering is ingezet voor onderzoek en leiderschapsontwikkeling.

Volgens de NBA is dit geld bedoeld een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het beroep van MKB‑accountant. Aanvragen voor financiering van projecten worden beoordeeld aan de hand van vier voorwaarden:

  1. Het innovatieve karakter.
  2. Bijdrage aan (de kwaliteit van) de dienstverlening door MKB-accountants.
  3. Toepasbaarheid van het project voor een brede groep MKB-accountants.
  4. Bereidheid van meerdere organisaties om in het project te participeren dan wel als cofinancier op te treden.

Het MKB-fonds is in 2010 ontstaan bij de fusie tussen het NIVRA en de NOvAA tot de NBA. De NOvAA maakte daarbij geld vrij om het beroep van MKB-accountant te ondersteunen en verder te ontwikkelen.

Een deel van het MKB-fonds is in de afgelopen jaren besteed aan activiteiten van NEMACC, de ontwikkeling van simulatieopdrachten voor de praktijkopleiding en het opzetten van een leergang leiderschap om MKB-accountants klaar te stomen voor een bestuurlijke functie binnen de NBA en/of hun eigen organisatie.

Het MKB-fonds wordt beheerd door een commissie van MKB‑accountants, die ook de aanvragen voor financiering beoordeelt. Aanvragen voor finaniering kunnen worden gericht aan Erica Steenwijk, 020-3010233 of e.steenwijk@nba.nl.
 

 

 

 

Gerelateerde artikelen