NBA: Update verklaringengenerator

De NBA laat weten dat de verklaringengenerator weer een update gehad heeft. Hierbij zijn de verklaringen bij samengevatte overzichten opgenomen (hoofdstuk 0.12, sectie II, deel 3 HRA). Ook zijn de voorbeeldbrieven in hoofdstukken 2 en 3, sectie I, deel 3 HRA geactualiseerd zoals in de maand augustus 2017 gecommuniceerd.

De voorbeeldteksten voor specifieke sectoren en voor juridische transacties, gepubliceerd op 13 oktober 2017, zijn nog niet opgenomen. Ze staan op de pagina ‘Voorbeeldteksten’, onder de paragraaf ‘nieuwe voorbeeldteksten’.

XBRL-instances

De XBRL-instances van voorbeeldteksten in de hoofdstukken 1, 2 en 5 (sectie II, deel 3 HRA) zijn beschikbaar. De inhoud van de XBRL-instances is gelijk aan die van de overeenkomstige wordversies. Het voordeel is dat de XBRL-instances van deze voorbeeldteksten direct beschikbaar zijn zonder eerst de vraagstructuur van de generator te doorlopen. De XBRL-instances zijn te vinden onder ‘Inhoudsopgave wordversies’. In een volgende update komen ze te staan in een tabblad ‘Inhoudsopgave XBRL-instances’.

Wijziging plaats paragraaf materiële onzekerheid over de continuïteit

In overeenstemming met Standaard 700 volgt deze paragraaf na de paragraaf over de basis voor het (al dan niet aangepaste) oordeel. De Engelse vertaling van de betreffende voorbeeldteksten is ook zo gewijzigd. 

Voorbeeldrapportages voorlopig verwijderd

Voorbeeldteksten voor specifieke sectoren en voor bijzondere juridische transacties in de hoofdstukken 10 t/m 19 die voor een groot deel al wel zijn geactualiseerd, zijn beschikbaar via de Voorbeeldteksten, onder de paragraaf ‘Nieuwe voorbeeldteksten’. Deze voorbeeldteksten zijn nog niet beschikbaar via de generator en zijn voorlopig verwijderd uit HRA deel 3: De NBA is ermee bezig ze te actualiseren. In de inhoudsopgave met word-versies staan ze overigens nog wel, zij het dan de achterhaalde voorbeeldteksten.

Toekomstige aanpassingen

  • De komende maanden werkt de NBA aan:
  • Overige sectorspecifieke rapportages;
  • Controleverklaring voor oob’s in verband met de EU-verordening;
  • Assurance-rapporten;
  • Update(s) van de generator.

 

HRA deel 3 – versie oktober 2017

Gerelateerde artikelen