NBA stelt inhoud verplichte cursus continuïteit vast

De cursus van vier uur komt in mei beschikbaar voor accountants.

Het NBA-bestuur heeft het curriculum voor de verplichte cursus ‘Continuïteit’ vastgesteld. Deze cursus is door het bestuur als verplicht PE-onderwerp aangemerkt voor openbaar accountants in de controlepraktijk, en voor een deel van de interne accountants.

De NBA nodigt opleidingsinstituten en cursusaanbieders uit om deze verplichte cursus te ontwikkelen en ter accreditatie aan de NBA voor te leggen.

De verwachting is dat de eerste geaccrediteerde cursussen ‘Continuïteit’ vanaf eind het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn. Een overzicht van geaccrediteerde instellingen zal door NBA op de website geplaatst worden.

Voor openbaar accountants in de samenstel- en adviespraktijk, accountants in business en de overige intern accountants geldt in 2021 dat zij verplicht het onderwerp continuïteit als leerdoel (minimaal 4 uur) opnemen in het PE-portfolio, de wijze waarop is vormvrij (bijv. cursus, intervisie, learning on the job).

Meer informatie over de verplichte cursus ‘Continuïteit’ is te vinden op de website van de NBA (nba.nl/kwaliteitsbevordering/permanente-educatie/verplicht-pe-onderwerp/).

Gerelateerde artikelen