NBA publiceert definitieve herziene Standaard 3850N

De NBA heeft de definitieve herziene Standaard 3850N ‘Assurance- en overige opdrachten met betrekking tot prospectussen’ gepubliceerd.

Deze zal worden opgenomen in de NV COS editie 2018. Standaard 3850N is een specifiek Nederlandse standaard.

Waarom een herziene Standaard?
De directe aanleiding om Standaard 3850N te herzien was om meer toelichting te geven op het gebruik van ‘comfort letters’.

Comfort letter
Een rapportage van de accountant aan een specifieke gebruikersgroep, opgesteld op verzoek van de uitgevende entiteit en/of de begeleidende bank. De uitgevende entiteit kan op verzoek van de begeleidende bank, ten behoeve van de tenuitvoerlegging van zijn onderzoeksverplichtingen de accountant verzoeken voor hem bepaalde activiteiten te verrichten en zijn bevindingen te rapporteren.

Voor de gebruikers van comfort letters, de begeleidende banken, is het onwenselijk dat zij geconfronteerd worden met verschillende praktijken. De nu gegeven toelichting is bedoeld om meer eenheid in de uitvoering van de werkzaamheden te krijgen.

De ingangsdatum van herziene Standaard 3850N is 1 januari 2018 waarbij eerdere toepassing is toegestaan. De huidige Standaard 3850N mag worden toegepast op opdrachten die zijn aangevangen voor 1 januari 2018 en die in 2018 worden afgerond. De standaard wordt opgenomen in de HRA 2018.

Bron: NBA

Gerelateerde artikelen