Nationale Accountancy Awards: De Club van Honderd maakt boekhouden leuk voor zzp’ers

Het doel van De Club van Honderd is om boekhouden leuk te maken. Oprichter en eigenaar Marco Minneboo: “De Club van Honderd is een administratie- belastingadvieskantoor speciaal voor zzp’ers die werken vanuit een eenmanszaak of een bv. Wij ontzorgen hen door alle papieren rompslomp uit handen te nemen.” Dat gebeurt steeds sneller – binnen 24 uur – omdat documenten digitaal aangeleverd kunnen worden via mail of mobiele upload. Klanten hebben daardoor direct inzage in hun cijfers.
Kunt u een voorbeeld geven van een klant waarvoor u een innovatief project bent gestart?
“Een klant van ons – een landelijk detacheringbureau voor ict’ers – had de volgende vraag: hoe zorgen wij ervoor dat de freelance consultants die voor ons werken aan hun aangifteverplichtingen voldoen in het kader van de Wet Keten Aansprakelijkheid? En ze vroegen zich af hoe zij die freelance consultants iets extra’s konden bieden ten opzichte van andere detacheringsbureaus om zo hun concurrentiepositie op de markt te versterken.”
 
Welk project was dit?
“Wij hebben voor deze klant een product bedacht waarbij wij voor hun freelancers een compleet pakket aan financiële diensten aanbieden voor een vaste prijs per maand. Dat houdt in dat ze toegang hebben tot onze gratis adviesdesk en kwalitatief goede adviezen krijgen.”
Wat was het resultaat voor de klant?
“Voor de klant leverde dit een administratieve lastenverlichting op omdat zij voor een groot deel van hun freelancers nu één aanspreekpunt hadden. Hierdoor kregen zij een betere relatie met de freelancers omdat de gesprekken weer over de inhoud gingen en niet over het aanleveren van gegevens.”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
De genomineerden voor de ‘Nationale Accountancy Awards 2015′ zijn accountants die slimmer werken, minder kosten in rekening brengen en beter adviseren. Die gebruik maken van de meest innovatieve technologie. Bent u zo’n accountantskantoor dat in aanmerking komt voor de Nationale Accountancy Awards? Meld u voor 1 maart 2015 hier aan. Bel of mail Alex van Groningen (avangroningen@alexvangroningen.nl) / 06 50 643 283 voor meer informatie.
___________________________________________________________________________________________________     
Welke diensten biedt u vandaag die u twee jaar geleden niet bood en wat zijn de concrete resultaten hiervan?
“Klanten van De Club van Honderd hebben een voorsprong op hun concurrenten omdat ze van dag tot dag hun financiën kunnen monitoren. Dat gaat volledig digitaal. Wij rekenen een vaste prijs per maand, hebben een gratis telefonische adviesdesk en bieden de klanten een gratis digitaal archief voor het uploaden van allerhande documenten. Het verwerken van aangeleverde documenten gebeurt via de gepersonaliseerde online portal van de klant. Door de digitale programma’s kunnen we binnen 24 uur alle binnengekomen documenten verwerken. De klant heeft daardoor altijd een actueel overzicht over zijn financiën. Die kan hij dagelijks bekijken op zijn laptop, iPad of smartphone.”
Hoe maakt uw kantoor gebruik van ICT in uw dienstverlening?
“Wij besteden onze ict uit aan externe partijen. Hierdoor zijn wij flexibel en kunnen wij gebruik maken van meest actuele ontwikkelingen en toepassingen.”
Gerelateerde artikelen