Na accountantsrel volgende domper voor mediabedrijf Trump

Trump Media and Technology Group leed een kwartaalverlies van 326 miljoen dollar.

Het mediabedrijf van Donald Trump, de Trump Media and Technology Group (TMTG), heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van meer dan 300 miljoen dollar geleden. De onderneming, die recent naar de beurs in New York ging, genereerde daarbij nauwelijks omzet.

  • TMTG boekte een omzet van ruim driekwart miljoen dollar
  • Het bedrijf ging twee maanden geleden naar de Amerikaanse beurs
  • Het verlies volgt op de schorsing van de accountant van Trumps mediabedrijf

TMTG is eigenaar van het socialemediaplatform Truth Social dat door Trump is opgericht nadat hij in 2021 van Twitter en Facebook werd afgetrapt. De verliezen liepen de voorbije periode op tot 327,6 miljoen dollar, vergeleken met een tekort van 210.300 dollar een jaar eerder. Uit naar buiten gekomen cijfers komt ook naar voren dat het bedrijf slechts 770.500 dollar aan omzet had. Het verlies was dus vele malen groter dan wat er überhaupt aan opbrengsten binnenkwam.

Het nieuws volgt nadat de controlerend accountant van TMTG uit zijn functie werd gezet wegens ernstige vermoedens van fraude. Dat was twee maanden nadat het bedrijf een beursgang maakte in de VS, waarbij zes miljard dollar in het gemoeid was.

Door de beursgang kan Trump miljarden ophalen om zijn hoge juridische kosten te betalen voor verschillende rechtszaken, want hij bezit 57 procent van de aandelen. Maar door eerdere afspraken kan de presidentskandidaat die aandelen pas over zes maanden omzetten in geld. [Artikel gaat verder na de volgende advertentie] 

Goed adviseren betekent uw cliënten informeren over relevante informatie en evenementen. Attendeer de CFO’s uit uw netwerk daarom op CFO Day, hét jaarlijkse event voor CFO’s op 30 mei in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Sommige deskundigen hebben TMTG al vergeleken met ‘meme-aandelen’, waarvan de waarde vaak wordt bepaald door populariteit bij een bepaalde achterban in plaats van door de financiële positie of visie van een bedrijf. Kort na de beursgang zakte de koers van TMTG met meer dan 70 procent. Na half april herstelde de koers wel enigszins.

Gerelateerde artikelen