Accountant van Trump Media verdacht van grootschalige fraude

Benjamin Borgers en zijn kantoor krijgen een miljoenenboete en verlaten de accountancy.

Het accountantskantoor dat onder andere de cijfers van Donald Trumps socialemediabedrijf Trump Media controleert, wordt verdacht van “grootschalige fraude”. Volgens de Amerikaanse beurswaakhond SEC hielden accountant Benjamin Borgers en zijn firma zich bij audits bij tal van beursgenoteerde bedrijven niet aan de kwaliteitseisen voor goede boekencontroles.

Borgers en zijn bedrijf BF Borgers CPA treffen nu schikking met de SEC van in totaal 14 miljoen euro. Borgers en het kantoor beloven ook om niet langer als accountant op te treden.

(tekst loopt door onder het blok)

Lees hier over de accountants van Trumps mediabedrijf

Volgens toezichthouder voldeden audits in ruim 1500 bij de SEC ingeleverde documenten niet aan de minimale kwaliteitseisen. In meer dan vijfhonderd bij de SEC ingeleverde documenten zou het bedrijf ook gelogen hebben door te stellen dat de controle aan alle kwaliteitseisen voldeed.

Volgens de SEC gaat het om een van de “grootste gebreken bij poortwachters van onze financiële markten” ooit, waarmee Borgers beleggers in gevaar bracht en “het vertrouwen in onze markten” heeft ondermijnd. (ANP)

Gerelateerde artikelen