Moore DRV gaat drempel voor partnerschap verlagen

Maatschap blijft de gewenste vorm voor groei en deelname van investeerder.

Moore DRV gaat het partnermodel vernieuwen om de drempel voor nieuwe toetreders te verlagen en de continuïteit te waarborgen. Dit geeft het kantoor aan.  Hoewel Moore DRV in zee is gegaan met investeerder Waterland, wil zij het model van de maatschap behouden.

  • Private equitybedrijf Waterland heeft een belang genomen in Moore DRV
  • Met financiële deelneming wil het accountantskantoor groeien door overnames
  • Daardoor zijn ook meer partners nodig, maar de interesse om in te stappen daalt
  • Daarom wil Moore DRV de drempel naar het partnerschap verlagen

“Het maatschapsmodel behouden vinden we essentieel om waardegedreven en ondernemend te blijven en onze cultuur te behouden”, aldus bestuursvoorzitter Marco Utermark. “Ook voor de toekomst kiezen we voor compacte kantoren met een platte organisatiestructuur, waar we met oog voor elk individu samenwerken met en onder leiding van partners.”

Partner worden is niet meer het doel

Maar de interesse voor het partnerschap loopt ook iets terug, zo constateert Moore DRV. “Partner worden is niet meer het ultieme doel. Tegelijkertijd willen we een hoge betrokkenheid en mee ondernemen waarderen met eigenaarschap”, vervolgt Utermark.

Moore DRV introduceert een ingroeimodel naar het partnerschap dat bij verdere groei van de organisatie noodzakelijk wordt geacht. “Want de hoge investeringen die we willen doen, leiden tot een te hoge drempel om in te stappen. Vandaar dat ook voor behoud van het partnermodel externe financiering nodig is.”

Moore DRV op de bres voor private equity in de accountancy

Gerelateerde artikelen