Moore DRV wil naar de top tien samen met private equity

Na Ruitenburg neemt het kantoor nu Van Noordenne Accountants over.

Moore DRV neemt Van Noordenne Accountants over. Van Noordenne voegt ongeveer vijftig mensen toe en is gevestigd in Giessen, Gorinchem en Hardinxveld. De deal volgt nadat eerder de accountantskantoor Ruitenburg, Trivent en Rijkse werden overgenomen..

De deal komt op hetzelfde moment naar buiten als de mededeling dat Moore DRV in zee gaat met Waterland Private Equity Investments. Niet duidelijk is of het gaat om een volledige overname, een deelneming of louter een financiering. Ook over de omvang van de transactie is niets gezegd.

Vreemd is de deal niet, want Waterland is al actief in Moore Kingston Smith, de Britse evenknie van Moore DRV, en de Belgische loot van de Moore-groep. “We kiezen voor de inbreng van kapitaal en expertise van Waterland Private Equity Investments”, aldus Marco Utermark, voorzitter raad van bestuur van Moore DRV. Hij stelt dat groeien een noodzaak is voor de ambities van het kantoor.

“We zien veel mogelijkheden om onze waarde voor ondernemers in de echte economie en voor onze mensen verder te verhogen. Daarvoor is een top 10-positie in de sector nodig.”

Bang voor verlies van zeggenschap, kwaliteit of identiteit – veelgehoorde zorgen over de rol van private equity in de accountancy – wuift hij weg. “De fundamenten voor de groei zijn onze cultuur, kernwaarden en kwaliteitshuis. Die fundamenten willen we borgen en versterken. Om sneller, grotere stappen te kunnen maken.”

Van Noordenne kiest voor aansluiting bij Moore DRV vanwege de ruimere ontwikkelingsmogelijkheden. Ook roemt Van Noordenne de mensgerichte cultuur bij Moore DRV. Verder wil Van Noordenne ook andere diensten dan de audit kunnen ontwikkelen.

De veranderingen hebben Moore DRV ertoe aangezet om een raad van commissarissen aan te stellen. De development programma’s voor medewerkers worden uitgebreid en de organisatie “blijft investeren in het sterke kwaliteitshuis”.

Daarnaast wil Moore DRV nieuwe partners aantrekken. Daarvoor wordt de drempel van het partnermodel verlaagd.

Gerelateerde artikelen