Mokkende accountants werken trouw hun PE-portfolio bij

Van 63 accountants vermoedt de NBA dat ze hun PE-portfolio laten versloffen

Hoewel accountants weinig enthousiast zijn over het invullen van het PE-portfolio en het formuleren van doelen, leeractiviteiten en reflecties , werkt het afgeven van compliance goed.

  • Slechts 63 accountants hebben geen compliance afgegeven over hun PE-portfolio
  • De NBA vraagt PE-portfolio’s op van accountants die wellicht de PE-kantjes er vanaf lopen
  • Bij verzuim van een PE-compliance verklaring overweegt de NBA een tuchtklacht in te dienen
  • Er komt in het najaar een heuse workshop ver het opzetten en samenstellen van een PE-portfolio

Dit meldt de NBA. Van de 19.700 PE-plichtige leden hebben slechts 63 accountants tot nu toe nog geen compliance afgegeven voor 2023.Van deze leden is inmiddels het PE-portfolio opgevraagd om te kunnen vaststellen of zij invulling hebben gegeven aan de PE-verplichting 2023. De NBA merkt op dat tegen deze leden eventueel tuchtklachten ingediend kunnen worden, als zij verzuimen de PE-compliance-verklaring af te geven en ook niet aan kunnen tonen over een PE-portfolio te beschikken.

Vorige maand kwam uit een NBA-enquête naar voren dat 44 procent van de accountants ontevreden is over het vernieuwde PE-systeem. In reactie op deze feedback gaat de NBA een workshop opzetten over het samenstellen van het PE-portfolio. Deze workshop is komend najaar te volgen.

Maandag 10 juni wijdt de NBA tijdens de NBA -verenigingsconferentie een deelsessie aan de evaluatie aan de evaluatie van PE.

Directeur NBA: ‘Roep vaker hulp in bij dilemma’s’

 

Met ons uitgebreide cursusaanbod, gericht op diverse thema’s, vind je altijd een cursus die aansluit bij jouw wensen. Ons aanbod is nauw afgestemd met de PE-systematiek van de NBA. Met een cursus van Sijthoff Accountants Academy blijf je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied, zodat je op vakbekwame wijze impact kunt maken op jouw organisatie.

Gerelateerde artikelen