‘MKB onvoldoende bewust van gevolgen overtreden Mededingingswet’

De gevolgen van overtreding van de Mededingingswet staan bij ondernemers van het midden- en kleinbedrijf nog onvoldoende op het netvlies. Reden voor de International Chamber of Commerce (ICC) om een bijdrage te leveren aan de bewustwording van het Nederlandse MKB via de Gids voor fair play in zakendoen; Praktische tips op het gebied van mededingingsrecht.

Doel van de gids is om ondernemers bewust te maken over de gevolgen van oneerlijke concurrentie. Het geeft praktische handvatten voor gesprekken met concurrenten, preventie, vroegtijdige detectie van overtredingen en een integriteitscultuur.

De gids telt 20 pagina’s en bevat praktische checklists om mededingingsrechtelijke risico’s voor MKB’ers in kaart te brengen. Aan de hand van een stappenplan en do’s en don’ts kunnen bedrijven hun compliance op het gebied van mededingingsrecht (verder) versterken. Hierbij vormen vijf acties de leidraad: onderstreep vanuit het management het belang van handelen in lijn met mededingingswetgeving, identificeer en verklein de risico’s en controleer en evalueer de compliance met regelmaat.

De ICC Gids voor fair play in zakendoen ontstond op initiatief van ICC The world business organization, met als doelstelling de eerlijke concurrentie te bevorderen. De gids is beschikbaar via www.icc.nl/mededinging.

Gerelateerde artikelen