Misbruik hybride werken frustreert accountantskantoren UK

KPMG-managers willen dat de betere klussen naar kantoorwerkers te gaan.

In Engeland lappen medewerkers van EY de richtlijnen voor hybride werken aan hun laars. Het officiële beleid is dat medewerkers twee dagen per week thuis mogen werken. Maar veel medewerkers werken veel vaker vanuit huis dan toegestaan. Meer dan de helft van de teams zou hiermee te maken hebben.

De Financial Times schrijft hierover. EY is niet het enige accountantskantoor dat worstelt met werknemers die massaal vanuit huis werken. Bij KPMG gaf tachtig procent van de managers aan dat medewerkers die frequent op kantoor werken, beloond moeten worden met de betere opdrachten. PwC in Engeland zou al helemaal willen stoppen met thuiswerk.

Niet bekend is hoe veel dagen teveel de medewerkers van EY te vaak thuis werken. EY is begonnen om toegangskaarten van medewerkers voor kantoor te gaan uitlezen, om daarmee het kantoorbezoek beter te kunnen monitoren. In oktober heeft EY in Engeland de privacyverklaring hiervoor aangepast. De organisatie stelt nu dat het is toegestaan om informatie van de toegangspasjes van medewerkers te gebruiken.

Volgens de Financial Times zou er ook al een verband zijn tussen de prestatiebeoordelingen bij EY en de mate waarin medewerkers op kantoor verschijnen.

 

Gerelateerde artikelen