Met GoDutch is er een nieuwe bank voor startende ondernemers

GoDutch maakt gebruik maakt van de bankvergunning van het Franse Swan.

Nederland heeft er een nieuwe bank bij.  De bank, die GoDutch heet, hoopt nog dit jaar tienduizend startende ondernemers aan zich te binden, meldt het FD. De nieuwkomer belooft zijn overwinst te verdelen tussen klant, milieu en aandeelhouder.

GoDutch maakt gebruik maakt van de bankvergunning van het Franse Swan, dat zich richt op betaaldiensten voor kleine ondernemers. Oprichter Thomas Vles, die tot voor kort leiding gaf aan voormalig Rabo-dochter Tellow, staat een eerlijke bank voor ogen, die transparant is over zijn verdiensten en kosten, zo zegt hij in het FD.

Vles: “De megawinsten van de grootbanken laten zien dat er iets scheef gegroeid is. Dat geld vloeit niet terug naar de klant, maar wordt gebruikt voor dividenduitkeringen aan aandeelhouders.”

De ondernemer wijst daarbij ook op de verborgen kosten van een betaalrekening. “Ondernemers geven per jaar al snel honderden euro’s uit aan het beheer van tegoeden, kaartgebruik en transacties. Dat komt bovenop de kosten die de bank al in rekening brengt. Het is allemaal heel ondoorzichtig.” (ANP)

Gerelateerde artikelen