Meer tijd voor reacties op accountantswet 

De termijn voor het indienen van reacties op het voorstel voor de Wet toekomst accountancysector is verlengd tot 16 september. Dit vanwege de vakantieperiode. Oorspronkelijk was vandaag de laatste dag voor om te reageren.

Het ministerie van Financiën heeft signalen ontvangen dat door de vakantieperiode niet iedereen in staat is om tijdig te reageren op de internetconsultatie van de Wet toekomst accountancysector.

Het voorstel voor de Wet toekomst accountancysector werd door demissionair minister Hoekstra vlak voor het zomerreces, op 9 juli gepubliceerd. Het voorstel is gericht op invoering van maatregelen om de kwaliteit van de wettelijke controle duurzaam te verbeteren.

Met de maatregelen geeft de minister uitvoering aan de kabinetsreactie op het rapport van de Commissie toekomst accountancysector (Cta). Dat rapport verscheen begin 2020.

Tegelijk met de consultatie van de nieuwe wet loopt ook de internetconsultatie van de Audit Quality Indicators (AQI’s), gepubliceerd door de Kwartiermakers Toekomst Accountancysector. De reactietermijn voor commentaar op die kwaliteitsindicatoren loopt af op 19 september.

 

Gerelateerde artikelen