Meer omzet detailhandel

De detailhandel heeft in januari 3,5 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het verkoopvolume was 2,4 procent hoger.

Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet, aldus het statistiekbureau. Bij non-food realiseerden winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de drogisterijen en parfumerieën de grootste omzetstijging. Ook de omzet van de winkels in meubels en huishoudartikelen en de winkels in recreatieartikelen groeide. De winkels in consumentenelektronica en de winkels in schoenen en lederwaren begonnen het jaar met omzetverlies.

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in januari 1,5 procent meer omgezet dan in januari 2017. Het verkoopvolume kromp met bijna 1 procent, aldus het CBS. De omzetgroei is toe te schrijven aan de supermarkten. De omzet van de speciaalzaken kromp. Het verkoopvolume was zowel bij de supermarkten als de speciaalzaken lager dan een jaar eerder. (ANP)

Gerelateerde artikelen