Medio september duidelijkheid voor aanvragers AMIF-subsidies

Van 1 maart tot en met 28 april 2017 was de Subsidieregeling AMIF en ISF 2014-2020 (AMIFISF) open voor het indienen van AMIF-aanvragen.

De afhandeling van de tijdens dit aanvraagtijdvak AMIF 2017 ingediende aanvragen is op dit moment nog in volle gang. Aanvragers kunnen de beschikking met het uiteindelijke besluit medio september 2017 verwachten. Tussentijds kunnen verder geen mededelingen worden gedaan, zo meldt het Agentschap SZW.

Wanneer de subsidieaanvraag wordt gehonoreerd, zal de aanvrager worden uitgenodigd voor een kick-off bijeenkomst op 19 oktober 2017. Tijdens deze bijeenkomst worden voor aanvragers belangrijke uitvoeringsaspecten toegelicht. In september worden de definitieve uitnodigingen voor deze bijeenkomst verzonden.

Over de regeling

De Subsidieregeling AMIF en ISF 2014-2020 vormt de nationale uitwerking van de Europese migratie- en veiligheidsfondsen, bestaande uit het Fonds voor asiel, migratie en integratie (AMIF) en het Fonds voor interne veiligheid (ISF).

In het kader van de uitwerking zijn twee nationale programma's opgesteld. Het AMIF heeft drie hoofdthema's: Asiel & Opvang, Integratie en Terugkeer. Het ISF bestaat uit twee onderdelen: Politiesamenwerking, criminaliteitsbestrijding en crisisbeheersing en Buitengrenzen/Visa.

 

[Door: Vindsubsidies]

Gerelateerde artikelen