Machtsstrijd in de top van PwC Global bij opvolging Moritz

Tim Ryan van PwC US verliest, Carol Stubbing (UK) op pole position.

Tim Ryan, het hoofd van PwC US, zal het bedrijf in juni komend jaar verlaten. De strijd om de opvolging van Bob Moritz (foto), de bestuursvoorzitter van PwC Global, heeft hij verloren. Sommige van zijn collega’s zagen de kandidatuur van Tim Ryan niet zitten, zo meldt de Financial Times. 

Ryan, die acht jaar lang voorzitter is geweest van de Amerikaanse tak van PwC, werd zowel binnen als buiten PwC getipt om Moritz op te volgen. Moritz vertrekt omdat zijn tweede termijn als PwC-baas afloopt. 

Bij PwC is het gebruikelijk dat het wereldwijde concern door een Amerikaan wordt geleid. De Amerikaanse tak is veruit de grootste landenfirma die is aangesloten. Ryan was dan ook een van de logische kandidaten op een longlist waar zes namen op zouden staan.

Ryan zou tegengewerkt zijn door senior partners van buiten de VS. De Financial Times denkt dat de afwijzing van Ryan een teken is van schuivende machtsverhoudingen binnen PwC. 

Andere kandidaten om Bob Moritz op te volgen zijn Mohamed Kande, hoofd van de Amerikaanse adviespoot van PwC, en Carol Stubbings, een Britse die leiding geeft aan de wereldwijde tak van belasting- en juridische dienstverlening. Stubbings was een van de kopstukken die het belastingschandaal van PwC in Australië beteugelde.  
 

Gerelateerde artikelen