KPMG onderzoekt beschuldingen fraude Wirecard

De Duitse betalingsverwerker Wirecard heeft accountantsfirma KPMG opdracht gegeven om onafhankelijk onderzoek te doen naar beschuldigingen van boekhoudfraude.

Lees ook: Hoe zit het met de crisis bij Wirecard?

Financial Times zette vorige week documenten van het bedrijf online waaruit volgens de zakenkrant zou blijken dat Wirecard cijfers over winst en omzet op frauduleuze wijze heeft opgekrikt.

Wirecard ontkende de boekhoudfraude vorige week al stellig maar wilde toen nog geen onafhankelijk onderzoek. Nu kiest het bedrijf daar wel voor, in de hoop dat een onafhankelijk onderzoek het bedrijf zal vrijpleiten.

De verdenkingen van gesjoemel draaien om een partnerbedrijf van Wirecard, Al Alam uit Dubai, dat volgens cijfers goed was voor de verwerking van honderden miljoenen dollars voor klanten en de helft van het operationele resultaat van Wirecard in 2016. Volgens FT is het twijfelachtig dat Al Alam inderdaad zo veel werk verrichte voor Wirecard, omdat veel bedrijven die als klant werden opgegeven nooit van de onderneming zouden hebben gehoord.

Wirecard beschuldigde journalisten van FT er eerder van onder een hoedje te spelen met beleggers die speculeren op een koersdaling. De krant berichtte toen over onregelmatigheden in de boekhouding bij een dochteronderneming in Singapore.

Gerelateerde artikelen