Intrekken jaarrekening kost FC Twente drie punten

De licentiecommissie van de KNVB heeft FC Twente opnieuw drie winstpunten in mindering opgelegd. Volgens de voetbalbond heeft de club uit Enschede voor de vierde keer niet tijdig voldaan aan een financiële doelstelling uit het plan van aanpak, dat gericht is op financieel herstel.

Vorig seizoen kreeg FC Twente al twee keer een aftrek van drie punten wegens wanbeleid. Indien de eredivisieclub er niet in slaagt de volgende financiële doelstelling te halen, dan is de laatste sanctie het verlies van de proflicentie.
FC Twente zakte door de puntenstraf van de tiende naar de dertiende plaats. De Tukkers hebben nu 35 punten uit 29 duels. De ploeg van trainer René Hake staat nu nog tien punten boven de degradatiezone.

FC Twente trok vorige maand de jaarrekening 2014/2015 in vanwege onregelmatigheden rondom de transfer van Dusan Tadic (naar Southampton). Daarmee voldeed de club niet aan de eisen van de licentiecommissie en viel er niet meer aan een nieuwe puntenaftrek te ontkomen.

“Toen we onlangs de jaarrekening introkken, wisten we dat de kans zeer groot was dat dit zou gebeuren", reageerde interim-directeur Onno Jacobs. “Dat maakt het natuurlijk niet minder pijnlijk. Zeker niet voor spelers en staf, die met massale steun van supporters, week in week uit knokken voor ieder punt. We moeten dit accepteren en alles op alles blijven zetten om FC Twente op de been te houden. Er wordt met man en macht gewerkt om een crediteurenakkoord te realiseren."

FC Twente maakte maandagochtend bekend dat er nog geen akkoord is bereikt met alle schuldeisers. Indien de clubleiding niet vóór 1 mei een oplossing heeft gevonden, kan de KNVB de proflicentie intrekken. Het bestuur van FC Twente besprak maandagavond met de licentiecommissie de actuele stand van zaken.

De KNVB strafte de geplaagde club eind vorig jaar al voor de gemaakte afspraken met spelersinvesteringsfonds Doyen. Volgens uitgelekte contracten kon de firma uit Malta invloed uitoefenen op transfers. FC Twente kreeg een boete van ruim 45.000 euro en mag drie jaar geen Europees voetbal spelen. De FIFA legde om dezelfde reden de club eind vorige maand een boete op van 170.000 euro.

 

 

(ANP

Gerelateerde artikelen