Inspecteur maakt gebreken administratie niet aannemelijk

Rechtbank Gelderland heeft een door de belastinginspecteur opgelegde informatiebeschikking vernietigd, omdat niet aannemelijk is gemaakt dat de administratie van eisers niet voldoet aan de vereisten van artikel 52 AWR.

A en B exploiteren in firmaverband (vof) een privéhuis waar gelegenheid wordt gegeven tot prostitutie. De Inspecteur heeft aan A, B en de vof (belanghebbenden) een informatiebeschikking gegeven omdat zij zich op onderdelen niet zouden hebben gehouden aan de administratieplicht van artikel 52 AWR. In geschil is of de informatiebeschikking terecht is genomen.

Een redelijke verdeling van de bewijslast brengt met zich dat op de Inspecteur de last rust om aannemelijk te maken dat in het onderhavige geval niet is voldaan aan de administratieplicht van artikel 52 AWR, oordeelt Rechtbank Gelderland. Volgens de Rechtbank is de Inspecteur hierin niet geslaagd.

De Inspecteur heeft volgens de Rechtbank onvoldoende zwaarwichtige gebreken in de administratie aannemelijk gemaakt die een informatiebeschikking rechtvaardigen. Meer in het bijzonder heeft de Inspecteur niet aannemelijk gemaakt dat er dusdanige gebreken in de administratie rondom de ontvangsten en zakelijke uitgaven zijn dat belanghebbenden niet aan hun administratieplicht hebben voldaan. De informatiebeschikking wordt vernietigd.

 

(Bron: Fiscanet)

Gerelateerde artikelen