Informatiekaart over btw en publiek-private samenwerking

De ministeries van Financiën, EZ en OC&W hebben een ‘Informatiekaart PPS en btw’ gepubliceerd. Hierin wordt ingegaan op in de praktijk gesignaleerde onduidelijkheden en knelpunten met betrekking tot de heffing van btw bij publiek-private samenwerking (PPS) op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Bij PPS op het gebied van onderwijs en onderzoek bestaat in de praktijk behoefte aan duidelijkheid over de juiste btw-gevolgen van die samenwerking. De informatiekaart beoogt waar mogelijk in algemene zin helderheid te verschaffen over de toepassing van de (Europese) wet- en regelgeving rondom btw, zodat belanghebbenden een (eerste) inschatting kunnen maken van de aan PPS verbonden btw-aspecten. De informatiekaart zal ook binnen de Belastingdienst worden verspreid, zodat de verschillende situaties, die bij PPS voorkomen, bekend zijn.

De informatiekaart, als bijlage toegevoegd, is een ‘levend’ document dat naar aanleiding van nieuwe ontwikkelingen, zoals (Europese) jurisprudentie en nieuwe samenwerkingsvormen, indien nodig kan worden aangepast. Het is de bedoeling om in informatiebijeenkomsten (o.a. via PBT en de Topconsortia voor Kennis en Innovatie) aan publiek-private samenwerkingsverbanden uitleg te geven over de toepassing van btw in de PPS. Het doel daarbij is dat de btw, waar mogelijk, niet langer als een onduidelijke en daardoor ook als belemmerende factor wordt ervaren voor publieke investeringen via PPS op het gebied van onderwijs en onderzoek.

• Informatie over btw en publiek-private samenwerking

Gerelateerde artikelen