Het nieuwe model van AccountAnders

Bijzonder en anders dan anderen? Fact4Fysio. Ralf van Roosmalen (AccountAnders) richt zich met zijn team op praktijken van fysiotherapeuten.

De digitale revolutie is voor mkb accounting nog maar net begonnen. Er zullen binnen vijf jaar nog veel slimmere oplossingen zijn voor administraties. En ook als het om rapporteringsmogelijkheden gaat, staan we pas aan de start van grote veranderingen. Nog veel meer ‘change is coming’.

Registeraccountant Ralf van Roosmalen is er in elk geval van overtuigd. “Ons kantoor AccountAnders is helemaal klaar voor die nieuwe tijden!”

Onderscheidend? Onder andere door een speciale doelgroep op maat te bedienen. Met specifieke software en kennis in eigen huis. Zo weten fysiotherapeuten de weg naar Zevenbergen te vinden. Dankzij AccountAnders zullen zij aan het verwerken van hun administratie geen muisarm of stijve schouders overhouden. Want dat wordt hun uit handen genomen.

Win-win situatie
“Maar ook het inscourcen van administraties biedt de branche tal van kansen en mogelijkheden”, meent Ralf. “Bedrijven besteden dat uit en laten het werk op hun eigen locatie door hun eigen accountant van a tot z uitvoeren. Dat zal straks steeds vaker en tot in elk detail gebeuren. Win-win situatie. Mkb-bedrijf blij, accountant blij.”

Volgens Ralf van Roosmalen vergt het wel specifieke kennis en kunde van de accountant. “Het nieuwe werken vraagt om de nodige aanpassingen. Voor mens en machine.”

Technologisch afgeladen boot
AccountAnders richt zich steeds meer op specialisatie. En hoopt daarmee op te vallen in de branche. Voortdurende ontwikkeling is in deze tijden van digitalisering absolute must, meent de registeraccountant.

[avg-advertorial slug=”kom-naar-de-accountancy-expo-op-18-juni-2019″]

“Stilstand is achteruitgang. Wie nu die technologisch afgeladen boot mist, is gezien. Daarom stomen wij ons team klaar voor de toekomst. Dat doen we door training en bijscholing, eigenlijk voortdurend. Want die toekomst begint niet straks, maar nu. Is eigenlijk gisteren al begonnen. De tijden van stoffige bonnetjes en alleen die jaarrekening, de verplichte nummers, zijn echt voorbij. Wie daar anno 2018 nog uitsluitend op mikt, is gezien.”

Groeien, geld verdienen
AccountAnders past ervoor om door de tijd te worden ingehaald. “We focussen in eerste instantie op het slim inrichten van de administratie. Op het vrijhouden van de ondernemer. Want die vindt al dat papierwerk maar een vervelend verplicht nummer en is blij als hem dat uit handen wordt genomen. Zodat hij zich kan richten op waar hij goed in is. Groeien, geld verdienen.”

Accountancy is, doemdenkers ten spijt, geen zieltogende beroepsgroep. Uit eerdere profielen van kantoren in deze serie kwam ook al een opvallend positieve toekomstvisie naar voren. Vol elan en vol gas richting het volgende decennium, luidt het motto.

Personeel schaars goed
Maar de nieuwe tijden en de opbloeiende economie hebben ook een keerzijde. Personeel is een schaars goed geworden. Werknemers zoeken en vinden, is al een hele klus. Ze vervolgens tot een arbeidscontract verleiden een volgende te slechten barricade.

“Wij hebben hier in Zevenbergen een jong en enthousiast team”, zegt Ralf van Roosmalen. “Mensen die we stuk voor stuk graag aan ons kantoor willen binden. Zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. En we zoeken versterking. Maar het is op dit moment geen sinecure om die juiste mensen op te sporen en aan te stellen. Accountants met vijf jaar werkervaring? Kom ons team versterken!”

Ontzorging door verzorging
Het lijkt een trend onder accountantskantoren die zich op het mkb richten: aantrekkelijk abonnementsmodel waarbij de volledige administratie, inclusief aangiften en regulier jaarwerk, uit handen van de ondernemer wordt genomen. Ontzorging door verzorging.

“De cockpit is uiteindelijk ons visitekaartje, dat is wat de mkb-ondernemer uiteindelijk ziet. En dus gaat AccountAnders die verder uitbouwen.”

Bijzonder en anders dan anderen: fysiotak, Fact4Fysio. Rolf van Roosmalen richt zich met zijn team op praktijken van fysiotherapeuten. “Wij koppelen praktijksoftware aan onze eigen boekhoudstraat en richten de administratie zo in dat de fysiotherapeut maandelijks inzicht krijgt in de resultaten per werknemer. Dat wordt enorm gewaardeerd, onze fysiotak groeit. We gaan onze kennis in die hoek verder benutten, onder andere door benchmarking. Onlangs hebben we in samenwerking met Fysiomanager een nieuw concept gelanceerd. Naast administratie en rapportering worden ook declaraties verzorgd. De praktijkhouder kan zich zo volledig focussen op haar of zijn primaire taak. Zorg voor de patiënt.”

Gerelateerde artikelen