Het einde van OCR (Optical Character Reading) is nabij

Basware geeft aan dat het aantal facturen dat met behulp van Optical Character Recognition handmatig wordt verwerkt met uitsterven wordt bedreigd.

"Het is altijd een uitdaging geweest om leveranciers over te halen om facturen op een andere manier aan te leveren dan in papieren vorm. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ‘OCR’ een veelgebruikte methode is geworden op de Crediteurenadministratie", stelt Jos Wellema, Director van Basware's Network-activiteiten in België, Nederland en Frankrijk.

"Vandaag de dag kunnen grote leveranciers elektronische facturen verzenden, en tweederde van de overgebleven leveranciers kan vanuit het boekhoudsysteem een e-mail sturen. OCR is daardoor ten dode opgeschreven." 

Basware heeft een techniek om PDF-facturen te lezen zonder tussenkomst van OCR. Dit resulteert in nauwkeurige, real-time gegevens tegen een fractie van de kosten. McDonald’s in Duitsland heeft hierdoor de factuurverwerkingstijd van twintig dagen naar zeven dagen teruggebracht. Basware heeft eerst de grootste leveranciers van McDonald’s naar elektronisch factureren gemigreerd. Hierdoor kon de Crediteurenafdeling van McDonald's gestructureerde factuurdata zonder menselijke tussenkomst verwerken. Vervolgens heeft McDonald's samen met Basware alle 30.000 leveranciers Basware’s gratis, flexibele factuurverzendmethoden aangeboden. De meerderheid van de McDonald’s-leveranciers heeft ervoor gekozen facturen per e-mail te verzenden. McDonald’s stelt zich nu ten doel om 90 procent van hun facturen automatisch te verwerken.

"McDonald's is niet de enige. We zien een sterke toename van facturen die in PDF-formaat worden verzonden en ontvangen", zegt Mikko Pilkama, Senior Vice President van Basware's Network and Financing Services-activiteiten. "De leveranciers kunnen dezelfde facturen blijven verzenden, en klanten kunnen de gegevens bijna realtime opnemen zonder fouten of handmatige validatiestappen. Een ware game changer voor onze industrie."

Afwijken van OCR en andere handmatige processen resulteert ook in een hogere automatisering en aanzienlijke kostenbesparingen.

[avg-advertorial slug=”kom-naar-de-accountancy-expo-op-18-juni-2019″]

Gerelateerde artikelen