Grant Thornton US biedt medewerkers ongelimiteerd aantal vrije dagen

Grant Thornton in de VS biedt de medewerkers vanaf november een onbeperkt aantal vrije dagen. Met deze strategie hoopt de accountancyfirma eigen medewerkers vast te houden en personeel te lokken van de concurrenten die nog werken met traditionele vakantieregelingen.

Dit meldt persbureau Bloomberg. Het nieuwe beleid, dat in november ingaat, is van invloed op zo’n  6.700 werknemers van Grant Thornton. Tot nu toe bedraagt het aantal vakantiedagen bij de firma maximaal 30 dagen (voor de meest seniore medewerkers). 

Pamela Harless, verantwoordelijk voor het personeelsbeleid bij Grant Thornton, zegt: ‘This is a modern move for an industry where these types of benefits aren’t really common. We are convinced it will help us to be far more attractive in retaining talent as well as attracting talent.’

Bij de Big Four accountantskantoren in de VS zijn de vakantieregelingen nog traditioneel. KPMG biedt een maximum van 30 vrije dagen, Deloitte heeft er 35 en PwC heeft een maximum van 22 vakantiedagen. Bij EY werken ze met een minimum aantal vrije dagen van 15.

Gerelateerde artikelen