Grant Thornton installeert Raad van Commissarissen

Grant Thornton heeft haar Raad van Commissarissen (RvC) ingesteld. Grant Thornton had al een aantal jaren een ledenraad voor toezichthoudende taken geïnstalleerd. Op 1 oktober is de ledenraad omgezet naar een Raad van Commissarissen.

De twee externe leden van de ledenraad hebben zich bereid verklaard om de rol van commissaris op zich te nemen. Op dit moment is Grant Thornton in gesprek om de RvC in de nabije toekomst te complementeren.

De commissarissen zijn voorzitter Paul Baart en Lizzy Doorewaard. Baart was onder meer voorzitter van het NIVRA en bestuursvoorzitter van PriceWaterhouse. Doorewaard is beroepscommissaris en nonexecutive-boardmember bij onder andere MVO-Nederland, s’Heerenloo en Staatsbosbeheer en daarbinnen voorzitter van de auditcommissie financiën.

De Raad van Commissarissen ziet naast haar gebruikelijke taken toe op het kwaliteitsbeleid van Grant Thornton als geheel. Daarnaast heeft de RvC expliciete taken  en bevoegdheden die vooral betrekking hebben op de serviceline ‘assurance’.  Hierbij zal de maatschappelijke positie die de accountant heeft een belangrijk aspect van hun werkzaamheden zijn. De taken en bevoegdheden van de RvC zijn volgens Grant Thornton volledig in overeenstemming met de maatregelen zoals die in  het rapport ‘In het Publiek Belang’ van beroepsorganisatie NBA, zijn opgenomen.

Gerelateerde artikelen