Geert Dreschler (MKB Accountants): “Jaarlijks 25 procent méér omzet”

In het MKB wordt grote waarde gehecht aan direct contact, aan een vertrouwenspersoon. Dat zal de accountant ook in de toekomst blijven

In 2005 in z’n eentje begonnen op een zolderkamer in Veenendaal, nu met 22 medewerkers in dienst en jaarlijks 25 procent méér omzet aan het hoofd van een middelgroot en ambitieus accountantskantoor. “Zelfs tijdens de crisis groeiden we gewoon door.”

Geert Dreschler van MKB Accountants in Veenendaal windt er maar liever geen doekjes om. “Over tien jaar? Dan bestaat mijn baan niet meer. Wie nu voor boekhouder studeert, kan maar beter stoppen en iets anders gaan doen.”

Wat geenszins betekent dat Dreschler de handdoek in de ring gooit. “Ik doel dan op het traditionele werk. Jaarverslagen maken, facturen inboeken. Bij MKB Accountants doen we dat nu al steeds minder. Alles is geautomatiseerd, bestanden zijn aan elkaar gekoppeld, het door ons gebruikte Yuki Boekhoudplatform heeft onbegrensde mogelijkheden. Wij omarmen de toekomst, de oprukkende digitalisering. Kijken niet om, maar zetten stappen voorwaarts. Want de nieuwe tijd is geen bedreiging, maar een uitdaging. Van puur uitvoerend, zijn we nu ook procesbegeleiders. We werken met het hightech Yuki-boekhoudplatform en hebben software-deskundigen in dienst die te hulp schieten als er onverhoopt en onverwacht toch een kink in de digitale kabel komt. Wanneer bedrijven vastlopen bij hun geautomatiseerde data verwerking, om maar een voorbeeld te noemen. Blockchain? Kom maar op!”

Van bonnetjesverzamelaar tot strategische sparringpartner. Maar wat blijft: in het MKB wordt grote waarde gehecht aan direct contact, aan een vertrouwenspersoon, aan een bekende. Dat zal de accountant ook in de toekomst blijven, verwacht Geert Dreschler. “Midden- en kleinbedrijf-ondernemers willen iemand om tegenaan te lullen, ik zeg het maar recht voor z’n raap. Een luisterend oor, vertrouwen. Daar gaat het om. Ik zie dat veel accountants hun klanten amper of geen aandacht schenken. Is het arrogantie? Ik weet het niet. Maar mijns inziens gaat het te vaak alleen om uurtjes en tarieven.”

Bij MKB Accountants in Veenendaal beloven ze cliënten een persoonlijke coach. En ze beloven dat klanten bij telefonisch contact niet drie keer worden doorverbonden tot het ‘aanspreekpunt’ zich eindelijk meldt. Specialisatie is de langetermijnstrategie waar het bedrijf voor gaat. Daarom heeft Geert Dreschler gekozen voor drie takken, drie doelgroepen. Naast accountancy zijn dat de ZZP-markt (ZZP-Next) en alles wat salaris- en HR-gerelateerd is (MKB Salarisadviseurs).

“En dan gaat het niet alleen over de administratie, maar bijvoorbeeld ook over advisering bij het afsluiten van arbeidscontracten en bij het aanstellen van nieuw personeel. Wie niet, wie wel? Wat te doen bij ziekte? Of ontslag?. En hoe zit het eigenlijk met de arboregelgeving? Taken waar een jurist te duur voor is en die de traditionele accountant niet wil of kan uitvoeren, vertelt directeur en oprichter van MKB Accountants Geert Dreschler. “Wij hebben daarvoor een volwaardige afdeling Personeel & Organisatie opgestart, allemaal in huis. Ook niet onbelangrijk; we werken met abonnementen en vaste prijzen. In Veenendaal geen uurtje factuurtje.”

[avg-advertorial slug=”kom-naar-de-accountancy-expo-op-18-juni-2019″]

Gerelateerde artikelen