Geactualiseerd besluit aftrek uitgaven monumentenpanden

Vandaag is in de Staatscourant een geactualiseerd besluit over de aftrek van uitgaven voor monumentenpanden gepubliceerd.

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft het besluit aangepast aan de wetswijziging die met ingang van 2012 van kracht is. Daarmee zijn de drempel voor de aftrek en de aftrek van eigenaarslasten en afschrijvingen vervallen. De aftrek is ingeperkt tot 80 procent van de drukkende onderhoudskosten.

Ook wordt de overgangsregeling met betrekking tot de drempel met een voorbeeld toegelicht. Onderdeel 5 (Fiscale duidelijkheid vooraf bij restauratie) volstaat met een verwijzing naar de website van de Belastingdienst, omdat daar de actuele informatie is opgenomen.

In de onderdelen 2 en 3 zijn de begrippen rijksmonument en huurderslasten verder toegelicht. Onderdeel 4 (Meegekochte onderhoudskosten/verplichtingen) komt te vervallen, omdat dit in de jurisprudentie voldoende duidelijk is uitgewerkt. Hierdoor zijn de daaropvolgende twee onderdelen vernummerd. Toegevoegd is onderdeel 6 (Fiscaal transparant samenwerkingsver-band met monumentenpand) vanwege het aanspreekpunt hiervoor bij de Belastingdienst.

 Inkomstenbelasting. Aftrek van uitgaven voor monumentenpanden

Gerelateerde artikelen