Fiscus start online forum voor salarisadministrateurs

In navolging van het Forum Fiscaal Dienstverleners start de Belastingdienst een proef met een nieuwe online ontmoetingsplek: Forum Salaris. Ook op dit forum – vóór en dóór salarisadministrateurs – staat samenwerken centraal.

Het forum biedt de mogelijkheid tot online interactie tussen vakgenoten onderling en tot contact met de Belastingdienst, om samen te komen tot een zo juist en volledig mogelijke invulling van de loonaangifte.

De Belastingdienst maakt het forum mogelijk, UWV en salarisadministrateurs participeren. Forum Salaris is een plek waar salarisadministrateurs hun vakgenoten online kunnen ontmoeten. Ook is het mogelijk om vragen over de loonaangifte te bespreken met elkaar en met Belastingdienst en UWV.

Het forum biedt daarnaast informatie toegesneden op het werk van de salarisadministrateur. Denk aan actueel nieuws over loonheffingen, praktische handreikingen, informatie over toezichtthema’s en jurisprudentie. Maar vooral kan de salarisadministrateur er vragen stellen over het zo juist en volledig mogelijk invullen van de diverse rubrieken in de loonaangifte.

In een proefperiode tot eind 2016 wordt gezamenlijk ervaring opgedaan met deze vorm van online interactie. Afhankelijk van de behoefte bij de salarisadministrateurs, breidt de fiscus het aantal deelnemers geleidelijk uit. In het najaar van 2016 wordt de proef geëvalueerd.

• Forum Salaris

Gerelateerde artikelen