Fiscaal adviseur van dj Tiësto en Afrojack verdacht van fraude

De fiscalist Frank B., die al meer dan 25 jaar de financiële zaken beheert van Linda de Mol en ook verschillende Nederlandse top dj’s tot zijn clientèle mag rekenen, wordt verdacht van grootschalige belastingfraude.

Dat meldt De Volkskrant. 

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft dinsdag een inval gedaan in twee panden van B. 

Voor Nederlandse artiesten richtte de fiscaal adviseur bedrijfjes op in belastingparadijzen als Cyprus en Guernsey, aldus een verklaring van het Openbaar Ministerie (OM). Om te ontkomen aan belastingafdracht in Nederland zou hij hen op papier hebben laten emigreren. 

Voor zijn cliënten zou hij tevens valse belastingaangiften hebben gedaan, met gebruikmaking van vervalste documenten. De Fiod onderzoekt ook de mogelijke betrokkenheid van zijn cliënten. Die kunnen nog als verdachten worden aangemerkt, waarschuwt het OM in zijn verklaring. De belastingfraude zou volgens het OM een waarde hebben van 'miljoenen euro's'.

De Fiod doorzocht dinsdag een kantoor van de belastingadviseur in Amsterdam en zijn woning. De adviseur gebruikte vermoedelijk twee administratiekantoren van derden om de aangiften van zijn cliënten in te sturen naar de Belastingdienst. Ook bij die twee panden in de gemeente Edam-Volendam en de gemeente Utrecht is administratie in beslag genomen.

Het is volgens de FIOD niet duidelijk of de klanten van de adviseur op de hoogte waren. Dj Afrojack stelt in een verklaring dat hij 'niets te verbergen heeft' voor de Fiod.

Gerelateerde artikelen