EY volgt Deloitte op als accountant Vastned

Winkelvastgoedbedrijf Vastned wil EY met terugwerkende kracht tot 1 januari 2016 benoemen als nieuwe externe accountant voor een termijn van vier boekjaren. EY volgt Deloitte op.

Deloitte is ruim 8 jaar de externe accountant van Vastned. Begin 2015 werd in anticipatie op invoering van de nieuwe accountantswet door de audit- en compliancecommissie en directie besloten tot het selecteren en voordragen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van een nieuwe externe accountant per 2016. Ondanks dat inmiddels niet langer de wettelijke verplichting bestaat voor Vastned om per 2016 verplicht te rouleren van accountant, is de audit- en compliancecommissie van mening dat de wisseling van de externe accountant per 2016 een goede zaak is. Redenen zijn volgens Vastned dat inmiddels het selectieproces al ver was in haar voorbereidingen en het na zoveel jaar goed is dat een andere accountant weer met andere inzichten naar de organisatie kijkt en deze op andere manieren wordt uitgedaagd.

Na beoordeling door de selectiecommissie van zowel de uitgebrachte offertes als de presentaties van de teams heeft de selectiecommissie de Raad van Commissarissen de aanbeveling gedaan en heeft de Raad van Commissarissen besloten deze aanbeveling over te nemen, om op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders EY voor te dragen voor benoeming tot externe accountant van Vastned voor een termijn van vier boekjaren. De auditpartners die verantwoordelijk zijn voor de audit vanuit EY zijn drs. Wim H. Kerst RA en drs. Jaap H. de Jong RA.

De huidige externe accountant van Vastned, Deloitte Accountants BV, heeft de audit van de jaarrekening over het boekjaar 2015 begin 2016 afgerond.

Verder maakte Vastned bekend dat het commissaris Marc van Gelder wil benoemen als voorzitter van de raad van commissarissen. Tijdens de aandeelhoudersvergadering op 20 april zal Wouter Kolff ‘regulier aftreden’ als voorzitter van de raad. Op de rol staat verder het voorstel tot herbenoeming van Marieke Bax als commissaris.

Gerelateerde artikelen