EY ondersteunt mentorprogramma startups O3NL

EY verbindt zich, samen met ABP en de Gemeente Amsterdam, aan O3NL, het mentorprogramma voor Nederlandse startups.

Naast financiële ondersteuning zal EY ook haar netwerk, expertise en locaties beschikbaar stellen aan de ondernemers en de mentoren die bij O3NL zijn aangesloten. EY spant zich hiermee in om het ondernemerschap in Nederland en daarmee de werkgelegenheid en concurrentiepositie van de Nederlandse economie te stimuleren.

O3NL heeft, in samenwerking met de Venture Mentoring Service van Massachusetts Institute of Technology (MIT), de laatste jaren een succesvol mentorprogramma voor Nederlandse startups laten groeien. Dit initiatief is vanaf het begin in 2013 gesteund door pensioenfonds ABP. Vanwege het succes van deze aanpak in Nederland, verbinden EY en de Gemeente Amsterdam via het StartupAmsterdam programma zich nu ook aan O3NL, om bij te dragen aan de verdere groei.

O3NL is een mentorprogramma voor Nederlandse startende ondernemers die vanuit technologische en wetenschappelijke innovaties een bedrijf opbouwen. Het programma is geboren uit de overtuiging wetenschap dat een beginnende ondernemer een grotere kans op succes heeft als die ondernemer kan steunen op het advies en de begeleiding van een groep ervaren mentoren. Geselecteerde startups kunnen, zo lang zij willen, kosteloos gebruik maken van de ervaring, kennis en netwerken van de mentoren van O3NL. De groep van mentoren bestaat uit alumni van MIT, (oud-)ondernemers, wetenschappers en andere experts op de gebieden waarmee startende ondernemers veelal mee te maken hebben.

Coen Boogaart, Country Managing Partner EY Nederland: “EY is een trotse samenwerkingspartner van O3NL. Met behulp van het ter beschikking stellen van onze kennis en het openstellen van ons internationale netwerk willen wij bijdragen aan ondernemerschap. EY is in Nederland al jaren actief op dit gebied door middel van onder meer onze EYnovation-dienstverlening en als partner bij initiatieven zoals HighTechXL, Yes!Delft en PortXL. Hiermee benadrukken we het belang van innovatie en startups in Nederland.”

Gerelateerde artikelen