EY Nederland nauw betrokken bij splitsing 

Voorzitter Jeroen Davidson ziet vooral carrièrekansen voor medewerkers.

Jeroen Davidson, voorzitter raad van bestuur EY Nederland, heeft laten weten achter de splitsing van accountancy en advies te staan. “Voor onze medewerkers brengt dit aantrekkelijke carrièrekansen met zich mee”, vertelde hij tegen Accountant.nl. 

“Wij zijn ervan overtuigd dat voor de toekomst van beide onderdelen dit de juiste richting is om zelfstandig te kunnen groeien in de dynamiek van de eigen markten.”

Vorige week werd bekend dat EY Global het licht op groen heeft gezet voor het plan om te splitsen. EY-partners over de hele wereld staan vierkant achter de voorgenomen splitsing van accountancy en advies, aldus Carmine Di Sibio, de bestuursvoorzitter van EY Global. Volgens hem is de steun van de partners in de vijftien belangrijkste landen unaniem. 

Het is nu aan de partners van de landenvestigingen of ze ook akkoord gaan. Maar die staan vierkant achter de splitsing, goed voor 80 procent van de omzet van 45 miljard dollar van EY. 

De Nederlandse vestiging is nauw betrokken bij de plannen voor de splitsing. EY Nederland valt wat betreft de omzet bij de top vijftien van de grootste landenvestigingen. Nederland telt 249 partners die gemiddeld 550.000 euro verdienen.

China is het enige land waar EY niet meedoet met de splitsing. De Chinese waakhond van China verbiedt het onvlechten van accountancy en advies. Er kon geen structuur worden bedacht die genade vond bij de toezichthouders. “Het enige land van onze top vijftien waar we nog wat te doen hebben”, zo reageerde Di Sabio. 
 

 

Gerelateerde artikelen