EY komt terug op doelstelling zero CO2-uitstoot volgend jaar

Sinds 2019 is de uitstoot internationaal wel met 43 procent verminderd. 

In 2021 in de aanloop naar de COP26-klimaattop beloofde EY International om de CO2-uitstoot in 2025 tot nul te reduceren. Maar met minder dan tien maanden te gaan wil het accountants- annex advieskantoor er niet meer aan herinnerd worden. 

In een nieuwe verklaring aan de Financial Times zegt EY zich wereldwijd te blijven inzetten voor een netto nuldoelstelling. “We werken momenteel aan de volgende fase van ons wetenschappelijk onderbouwde decarbonisatieplan, waarbij we nieuwe en toekomstige normen integreren. Op dit moment kunnen we de tijdlijn voor dat plan niet bevestigen, maar we zullen later dit jaar een inhoudelijke update geven.”

Onderdeel van EY’s netto-nulstrategie is het terugdringen van de CO2-uitstoot binnen het hele wereldwijde bedrijf. EY zegt de doelstellingen op dit vlak ruimschoots te hebben bereikt Sinds 2019 is de CO2-uitstoot met 43 procent teruggedrongen.

EY rekent daarbij ook compensatiemaatregelen, zoals projecten die ontbossing tegengaan. Verschillende van zulke projecten liggen onder vuur, omdat ze de CO2-effecten schromelijk zouden overschatten.

Lees ook: Verplichte klimaatrapportage jaagt bedrijven de EU uit.

 

Gerelateerde artikelen