Exact presenteert Summer ’19 release

Aanbod voor salarisprofessionals uitgebreid met onder meer slim algoritme.

Exact presenteert met de Summer ’19 Release innovaties die flinke tijdwinst opleveren bij de verwerking van de hr- en salarisadministratie. Zo is Exact Online Salaris uitgebreid met een slim algoritme dat automatisch wijzigingen kan doorvoeren en alerts geeft als er actie nodig is.

Met de extra investeringen in hr- en salarissoftware zet Exact nadrukkelijk in op gemak. Salarisverwerkers hebben door de alerts geen omkijken naar wijzigingen in cao’s of aanpassingen van salarissen op basis van leeftijd. Is de salarisadministratie afgerond, dan wordt die automatisch verwerkt in de boekhouding. De directie heeft altijd inzicht in de totale personeelskosten.

Hans Janse, director commercial product management: “We hebben de R&D-uitgaven voor onze hr- & salarissoftware de afgelopen 18 maanden met 300 procent verhoogd. Dankzij die investeringen en de aanwezige kennis door onze lange geschiedenis met hr- en salarissoftware, staat Exact Online Salaris inmiddels aan de top van het payroll-aanbod in Nederland. Onderscheidend zijn administratie van de werkkostenregeling, integratie met de financiële administratie, complete managementinformatie en de mobiele app. Bovendien is het eenvoudiger om te voldoen aan de AVG-richtlijnen.”

No hands accounting in Exact Online 
Er zijn diverse innovaties toegevoegd die tijdwinst opleveren in het administratieve verwerkingsproces met Exact Online. De features brengen boekhouden zonder handen (No hands accounting) weer een stap dichterbij.

● Ondernemers met een zakelijke rekening bij Knab kunnen nu hun bankrekening koppelen aan Exact Online. Banktransacties worden op die manier dagelijks automatisch verwerkt in de boekhoudsoftware.
● Goedkeuren van facturen kan nu door te swipen via de mobiele app. Is de factuur goedgekeurd, dan kan je die factuur direct beschikbaar stellen voor betaling.
● Per gebruiker zijn per factuur limieten in te stellen voor goedkeuring.
● Per gebruiker en leverancier kan je inkomende facturen tot een bepaald bedrag automatisch laten goedkeuren.
● Er is een extra controle op dubbele inkoopfacturen. Er was al een check op basis van referentienummer en leverancier. Die is nu uitgebreid met controle op het totaalbedrag en de factuurdatum.

Next Generation ERP-software
Exact heeft ook verbeteringen doorgevoerd in de ERP-software die door veel ondernemers als motor van hun bedrijf wordt gezien. De focus ligt daarbij op makkelijk te integreren innovaties die zowel on premise beschikbaar zijn als via een private en public cloud. Enkele van de belangrijkste ontwikkelingen zijn:

● De Exact Hour Entry app is uitgebreid waardoor ondernemers nu makkelijk en veilig alle informatie over hun projecten kunnen bekijken: van documenten tot projectleden en van de taakverdeling tot de status van de werkzaamheden.
● Informatie delen via het interne communicatieplatform Social Collaboration binnen Exact Synergy is verbeterd. Zo is de tijdlijn beter leesbaar en het delen van berichten gaat soepeler.

Effectievere handels- en productiesoftware
Exact heeft ook weer diverse innovaties ontwikkeld voor handels- en productiebedrijven die zo sneller en betrouwbaarder kunnen leveren. De functie Geplande Retouren in Exact Online zorgt voor een soepele afhandeling van geretourneerde producten. Productiebedrijven kunnen werkorders eenvoudig prioriteren; het personeel weet in welke volgorde het orders moet afwerken. Dit maakt het makkelijker om op tijd te leveren.

Phill Robinson, CEO Exact: “De ontwikkelingen hebben zich het afgelopen kwartaal snel opgevolgd. We hebben een record boekjaar geboekt en we blijven over de volledige linie de investeringen opschroeven om nog meer innovaties op de markt te brengen die ondernemers en accountants helpen steeds efficiënter te werken. Daarbij hebben we met de overname van bouw7 toonaangevende cloudsoftware voor kleine en middelgrote bouwbedrijven aan ons portfolio toegevoegd. Deze sector blijft wat betreft automatisering wat achter, maar kan de concurrentiekracht flink vergroten bij gebruik van de juiste software. Ik kijk uit naar woensdag 2 oktober als we tijdens Exact Live de Jaarbeurs Utrecht Exact-rood kleuren en ruim 6.000 enthousiaste ondernemers, accountants en partners inspireren en enthousiasmeren over de kansen die er voor hen liggen.”

[avg-advertorial slug=”bezoek-de-innovation-roadshow-op-financial-systems”] 

Gerelateerde artikelen