Entrpnr neemt twee gespecialiseerde branchegenoten over

Boekhoudkantoor uit Zeewolde voert gesprekken over verdere uitbreiding.

Boekhoudkantoor Entrpnr uit Zeewolde neemt tbranchegenoten Tbena en The Mercenary over. Het kantoor van Tbena is samengevoegd met Entrpnr-kantoor in Rotterdam. Tbena gaat als zelfstandige unit verder onder de naam Entrpnr Asian Markets. The Mercenary gaat op in Tbena. 
Tbena uit Rotterdam werd twaalf jaar geleden opgericht en is gespecialiseerd in de Aziatische markt. Het bedrijf ondersteunt landelijk enkele honderden ondernemingen waarvan de ondernemers een Aziatische achtergrond hebben.

“Wij hadden al veel klanten die zakendoen in China, met name bedrijven met grote webshops”, zegt Steven Lagerwij, CEO van Entrpnr. “Wij merken dat deze klanten aanlopen tegen heel specifieke problemen als ze zakendoen aldaar. Met het team van Tbena halen we een berg aan specialistische kennis in huis met daarbij een enorm netwerk in zowel Azië als Nederland. Zo slaan wij met Entrpnr Asian Markets een brede brug naar de Aziatische markt, zowel in Nederland als internationaal.”

Ook de thuismarkt biedt volgens Lagerwij enorme kansen. Lagerwij: “Nederland kent een grote groep actieve ondernemers met een Aziatische achtergrond die vaak meerdere ondernemingen hebben. Deze groep ondernemers kunnen wij nu met specifieke kennis ondersteunen in zowel het Nederlands, Engels, Kantonees en Mandarijn.”
The Mercenary bestaat ruim tien jaar en heeft zich toegelegd op de entertainment sector, waar zij tweehonderd klanten bedient. “Deze sector is zwaar getroffen door de covid-crisis”, zegt Lagerwij. “Deze overname is risicovoller dan die van Tbena.”

“Maar tijdens ons due diligence proces raakten we onder de indruk van de hoge flexibiliteit van de klanten in de portefeuille. Het is niet verbazingwekkend dat juist de creatieve sector in staat is om creatieve oplossingen te vinden voor problemen. Nadat we de voorwaarden in lijn kregen met de risico’s, hebben we de stap toch gezet.”
Beide overgenomen kantoren werken net als Entrpnr al voor een groot deel met het boekhoudpakket Yuki. Dit vergemakkelijkt de integratie. “Onze officieuze buy-and-build strategie richt zich op kantoren die al ervaring hebben met Yuki of andere Visma-pakketten.” 

Over overnameplannen in de toekomst kan Lagerwij nu nog niets vertellen. “Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om de onderneming te laten groeien”, zegt Lagerwij. “Op de achtergrond worden er altijd wel wat gesprekken gevoerd, maar op dit moment nog niets concreet. Overnemen is geen doel op zich.” 

“We richten ons voornamelijk op autonome groei. Ondanks de corona-crisis kwam de autonome groei in 2020 al uit op ruim dertig procent.”

 

Gerelateerde artikelen