EFRAG steunt wijzigingen IFRS 10, IFRS 12 en IAS 28

De European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) adviseert de Europese Commissie om de in 2014 door de IASB voorgestelde wijzigingen van IFRS 10, IFRS 12 en IAS 28 goed te keuren voor gebruik in de EU.

Op 18 december 2014 publiceerde de IASB ‘Investment Entities: Applying the Consolidation Exception (Amendments to IFRS 10, IFRS 12 and IAS 28) (‘the Amendments’)’.

Het doel van de wijzigingen is om bepaalde aspecten van de boekhoudkundige vereisten te verduidelijken voor entiteiten die kwalificeren als investeringsentiteiten onder IFRS 10 Consolidated Financial Statements. De wijzigingen zijn van kracht voor boekjaren die aanvangen op of na 1 januari 2016. Eerdere toepassing is toegestaan.

EFRAG heeft nu zijn Endorsement Advice voor gebruik van de Amendments aan de Europese Commissie gestuurd. Volgens EFRAG voldoen de wijzigingen aan de technische goedkeuringscriteria van de IAS-verordening en zijn ze bevorderlijk voor het Europees algemeen belang. EFRAG beveelt daarom de goedkeuring van de wijzigingen aan.

Gerelateerde artikelen