Door Brexit zoeken veel accountants baan in Ierland

Er is sprake van een enorme piek in het aantal Britse en Europese accountants die op zoek zijn naar een baan in Ierland na het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de EU te verlaten. Dit blijkt uit onderzoek van de vacaturesite Indeed waarover de website Economia bericht.

In de acht weken na het Brexit-besluit steeg het aantal Britse auditors dat werk zoekt in Ierland met maar liefst 55 procent. Het aantal financieel analisten dat naar Ierland wil verkassen steeg met 50 procent. Ook Britse boekhouders (plus 46 procent) en finance managers (plus 36 procent) zijn vaker op zoek naar een baan bij hun westerburen.

Maar ook Europese financials zoeken hun heil vaker in Ierland zo blijkt uit het onderzoek. Die zijn in toenemende mate onzeker over hun recht om te werken en leven in een post-Brexit UK. Er is sprake van een stijging van 196 procent van Europeanen die op zoek zijn naar een baan als finance director in Ierland en het aantal auditors dat werk zoekt in Ierland is gestegen met 89 procent.

Gerelateerde artikelen