DigiD verbreekt records tijdens belastingaangifteperiode

DigiD heeft verschillende records verbroken tijdens de jaarlijks drukke belastingaangifteperiode, de zogenaamde Digistorm. DigiD verwerkte zonder storingen 45 miljoen authenticaties, bereikte de mijlpaal van 12 miljoen gebruikers en het aantal machtigingen vervijfvoudigde.

Die meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Gebruik digitale dienstverlening overheid groeit

Het gebruik van DigiD lag tussen 1 maart en 15 april bijna veertig procent hoger dan in 2014. Op 2 maart werd een recordaantal van 1,75 miljoen keer ingelogd. Opvallend is dat de Belastingdienst slechts zorgt voor de helft van het aantal authenticaties. Ook bij de ruim 500 andere aangesloten organisaties wordt veelvuldig ingelogd. Aangevuld met het feit dat nu ruim 12 miljoen mensen een DigiD hebben, blijkt dat digitale dienstverlening van de overheid steeds meer gebruikt wordt.

Groei machtigingen

Dit jaar was er een vervijfvoudiging van het gebruik van machtigingen. Mensen kunnen elkaar machtigen voor het doen van belastingaangifte via DigiD Machtigen. Hiermee wordt voorkomen dat mensen hun DigiD afstaan aan iemand anders. De gemachtigde kan met zijn eigen DigiD de belastingaangifte ondertekenen.

Over DigiD

Met DigiD kunnen Nederlanders zich digitaal identificeren om via internet diensten van de overheid af te nemen. Bijvoorbeeld voor het doen van de belastingaangifte, het aanvragen van toeslagen en uitkeringen en het regelen van studiefinanciering.

Gerelateerde artikelen