Deloitte VK ontslaat 20 partners na ongepast gedrag

Het accountants- en advieskantoor Deloitte heeft zo'n 20 partners in het Verenigd Koninkrijk ontslagen wegens onbehoorlijk gedrag.

Dat zegt topman David Sproul zondag in een interview met de Financial Times. Deloitte is daarmee de eerste van de 'Big Four' dat zicht uitspreekt over het aantal ontslagen wegens ongepast gedrag. Het bedrijf heeft ruim 1000 partners in het Verenigd Koninkrijk.

Sproul zegt in het interview dat het bedrijf naar aanleiding van de #MeToo-beweging de leidraad voor gedrag heeft aangescherpt. Bijvoorbeeld op het gebied van omgang met collega's na werktijd. 'Je kan niet op vrijdagavond een collega met een lagere functie dan jijzelf ontmoeten in een bar en ervan uitgaan dat zij zich tot je aangetrokken voelt en op zoek is naar een onenightstand. Dat kun je gewoon niet doen', zegt Sproul. Die uitleg bleek in sommige gevallen nodig te zijn. 'We zijn er duidelijk over wat geaccepteerd is binnen ons bedrijf.'

De andere kantoren van de grote vier, KPMG, EY en PWC, hebben nog geen aantallen genoemd als het gaat om ongewenst gedrag en intimidatie.

Gerelateerde artikelen