Deloitte UK vervangt helft van de top

Drie vrouwen vliegen eruit, slechts een vrouw is nieuw.

Deloitte in het VK heeft de helft van het bestuur vervangen. Acht senior partners in de leiding moeten plaatsmaken voor zes nieuwkomers. Ook de managing partner is vervangen. De onaangekondigde ingreep is volgens de Financial Times aan het personeel verkocht als een “refresh”, die geldt als “business as usual”.

Voor buitenstaanders is het gissen waar de machtswissel voor bedoeld is. Het vervangen van de top komt vaker voor, maar gebeurt doorgaans meer geleidelijk. De ingreep komt nadat de partners over de twaaalf maanden tot mei voor het tweede achtereenvolgende jaar gemiddeld meer dan 1 miljoen pond betaald krijgen. Dat is meer dan partners bij EY, KPMG en PwC in het VK uitgekeerd kregen.

De vervanging van een deel van de top komt nadat Richard Houston is herkozen voor een tweede termijn van vier jaar als hoofd van Deloitte's regio Noord-Zuid-Europa, waar ook het VK onder valt. Houston heeft de zeggenschap om het uitvoerend team te kiezen.

Betrokkenen denken dat de ingreep voor een deel is ingegeven door de wens om te verjongen. De opgestapte leiding blijft overigens verbonden aan Deloitte. Slechts één van de nieuwe benoemingen is een vrouw. Daar staat tegenover dat drie vrouwen nu het veld ruimen.

 

Gerelateerde artikelen