Deloitte UK in de kou door hoge energiekosten

De opbrengst van de lagere thermostaat gaat naar de charitas.

Het is bibberen bij de Britse kantoren van Deloitte. De accountant annex adviseur heeft de thermostaat twee graden lager gedraaid in 22 vestigingen. De verlaging is doorgevoerd om stookkosten te sparen, die aan de forse kant zijn in Groot-Brittannië. 

Deloitte benadrukt dat de stookverlaging ook is doorgevoerd om de uitstoot van CO2 te verminderen. Richard Houston, de Engelse baas van Delotte, had het personeel van Deloitte al eens eerder opgeroepen om meer duurzaam te werken.

De kachel bij Deloitte verwarmt nu tot maximaal 22 graden Celsius en bij sommige kantoren slechts tot 19 graden. Ook elders in Europa heeft Deloitte de temperatuur van de vestigingen verlaagd tot 19 graden. De Financial Times meldt dat er klachten zijn van accountants en ander personeel over koude kantoren.

De firma verwacht dat hiermee zo’n 75.000 pond aan energiekosten worden bespaard. Deloitte tekent hierbij aan dat de vestigingen nog altijd voldoen aan de zogenaamde 16C-richtlijn van de Health and Safety Executive voor mensen met een bureaubaan.

Ook meldt Deloitte dat de besparing niet verdwijnt in de zakken van de partners, maar aan liefdadigheidsinstellingen wordt geschonken. Deloitte-baas Houston hoopt dat de donatie een verschil gaat maken voor degenen die het hardst worden getroffen door de stijgende kosten van levensonderhoud in het VK.

 

Gerelateerde artikelen