Deloitte: The Edge wint twee BREEAM Awards

Het Amsterdamse kantoorgebouw The Edge van hoofdhuurder Deloitte is door de Building Research Establishment (BRE) uitgeroepen tot winnaar van de internationale BREEAM Award in de categorie Offices New. Naast deze award mochten OVG Real Estate en PLP Architecture ook de ‘Your BREEAM’ award in ontvangst nemen.

Het 40.000 m2 gebouw dat is gevestigd op de Amsterdamse Zuidas, is het duurzaamste kantoorgebouw ter wereld volgens de BREEAM-normering. Het gebruik van slimme technologie en de toepassing van innovaties die nog nooit eerder zijn toegepast in een kantoorgebouw, waren doorslaggevende factoren voor de jury om The Edge uit te roepen tot winnaar van de BREEAM Award in de categorie Offices New.
 
Andere genomineerden
 
Binnen de categorie Offices New was The Edge een van de vijf genomineerden. Naast The Edge waren Noda (Paris), Torsplan (Stockholm), Greendale (Moscow) en White Collar Factory (London) genomineerd.
The Edge heeft tevens de ‘Your BREEAM’ Award in ontvangst mogen nemen. Dit is een publieksprijs waarbij het publiek (6.000 stemmen) online op alle genomineerden uit veertien categorieën kon stemmen.
 
Over The Edge

Om kantoorgebouw The Edge te kunnen realiseren werkte OVG nauw samen met hoofdhuurder Deloitte om een groep van vooraanstaande experts en partners zoals PLP Architecture, ABN AMRO, Philips, Deerns, Eneco, G&S Bouw, DGMR, HC Groep en MapiQ, samen te brengen. Uiteindelijk heeft dat geleid tot een kantoorgebouw dat een nieuwe wereldwijde benchmark voor de gebouwde omgeving is, maar ook groot belang hecht aan comfort, gezondheid en productiviteit van de eindgebruikers.

Lees ook:

 

Gerelateerde artikelen