Deloitte in de race voor internationale duurzaamheidsaward

Deloitte is met het Amsterdamse kantoor The Edge één van de vijf genomineerden voor de internationale BREEAM Awards. Deze Awards worden op 8 maart in London uitgereikt aan de meest duurzame gebouwen ter wereld. Het is voor de eerste keer dat Nederlandse gebouwen meedingen naar deze prijs.

De andere genomineerden zijn de duurzame Nederlandse gebouwen van Tesla, ABN AMRO, Almere en ECOstyle.

Deloitte

Deloitte houdt sinds vorig jaar kantoor in The Edge, een van de meest innovatieve en moderne kantoorgebouwen ter wereld. The Edge is gesitueerd op de Amsterdamse Zuidas. In dit nieuwe gebouw, met een compleet glazen gevel voor optimaal daglicht, kunnen gebruikers zelf hun gewenste binnenklimaat regelen via een speciale app. Het gebouw, dat is ontwikkeld door OVG Real Estate, kan meer energie produceren dat dan het verbruikt.
 
Keurmerk

BREEAM is mondiaal het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen. Meer dan een half miljoen gebouwen zijn voorzien van dit keurmerk. Ieder jaar wordt het meest aansprekende BREEAM-gebouw bekroond met de BREEAM Award. In Nederland wordt het BREEAM keurmerk beheerd door de Dutch Green Building Council. Directeur Annemarie van Doorn: “Het is een eer dat dit jaar ook vijf Nederlandse gebouwen zijn genomineerd. Ik zie deze Awards als de Oscars voor duurzame gebouwen.” Eind januari sluit de nominatietermijn. Op 8 maart worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de BREEAM Awards in het Marriot in London. Meer informatie op http://www.breeam.com/.

Gerelateerde artikelen