Deloitte praat Kamer bij over voortgang onderzoek mondkapjesdeal

De Tweede Kamer wordt in een technische briefing bijgepraat over het onderzoek naar de mondkapjesdeal, dat momenteel wordt uitgevoerd door Deloitte. De Tweede Kamer wil duidelijkheid over de inhoud van de deal die werd gesloten met Sywert van Lienden, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het die informatie dinsdag al zal krijgen.

De Volkskrant berichtte onlangs, op basis van stukken die gepubliceerd werden door de regering, dat voormalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge er bij een hoge ambtenaar op had aangedrongen contact op te nemen met Van Lienden.

De Kamer eiste naar aanleiding hiervan een feitenrelaas van het ministerie van Volksgezondheid, over De Jonges betrokkenheid bij de deal. Het ministerie wilde dat niet geven, omdat het onderzoek van Deloitte nog loopt. Wel bood het departement aan een technische briefing te organiseren, verzorgd door Deloitte.

Daarin zal het onderzoeksbureau "nader ingaan op de wijze waarop het onderzoek wordt uitgevoerd", schreef minister voor Medische Zorg Conny Helder vorige week aan de Kamer.

Donderdag gaat de Tweede Kamer met Helder in debat over de mondkapjesdeal.

Gerelateerde artikelen