Definitieve versie van RGS 3.5 gepubliceerd

Aanpassingen waren nodig na wijziging van de taxanomie NT17a.

De definitieve versie van RGS 3.5 (Excel versie) is door de RGS Beheergroep vrijgegeven. In deze definitieve versie is het commentaar op de consultatie van de bètaversie verwerkt.

Het grootboekrekeningschema (RGS) is gewijzigd omdat de taxonomie NT17a is aangepast. Verder zijn er wat aanvullingen gedaan en een paar kleine fouten gecorrigeerd. Deze wijzigingen stonden overigens al in de betaversie die anderhalve maand geleden werd gepubliceerd.

In de RGS Beheergroep delen accountants, overheden en softwarebedrijven hun kennis over het grootboekrekeningschema (RGS). Het RGS is gebaseerd op een gestandaardiseerde codering van financiële gegevens. De laatste tijd komt de beheergroep met de ene na de andere voortgang. Eerder publiceerde zij de alfa- en de betaversie van RGS 3.5. Een maand geleden gaf de RGS Beheergroep de bètaversie van de RGS Taxonomie vrij. In deze versie wordt de koppeling gelegd tussen RGS 3.5 bèta en de rapportages van de KVK (NT17b), Belastingdienst (NT17b), SBR Nexus (FT17b) en SBR Wonen dVi2022 (NT17b).

Gerelateerde artikelen