Definitieve berekeningen toeslagen 2015 digitaal beschikbaar

Vanaf deze week ontvangen bijna 6 miljoen huishoudens hun definitieve berekening voor toeslagen 2015. Omdat steeds meer mensen hun zaken digitaal willen regelen, zijn de berekeningen beschikbaar in de Berichtenbox op MijnOverheid en via Mijn toeslagen op Toeslagen.nl. Daarnaast worden ze per post aan de toeslaggerechtigden toegezonden, zo laat de Belastingdienst weten.

"De online-dienstverlening van de Belastingdienst sluit aan op de ontwikkeling dat mensen steeds vaker digitaal zaken doen met overheid en bedrijfsleven. Toch blijven er altijd mensen voor wie digitaal een te grote stap is. Deze groep wordt weliswaar steeds kleiner, maar de Belastingdienst blijft goed in de gaten houden wat deze mensen precies nodig hebben aan hulp en ondersteuning," aldus de Belastingdienst.

Definitief berekenen

De Belastingdienst kent een toeslag toe op basis van de opgave van een burger. Dat is de voorlopige berekening. Deze moet worden omgezet in een definitieve berekening. Dit gebeurt achteraf op basis van inkomens en andere brongegevens, zoals de huuropgave van woningverhuurders en gegevens van kinderopvanginstellingen. Meer daarover is te lezen in de blog De portemonnee van de burger.

Gefaseerd

Vanwege het grote aantal burgers dat een definitieve berekening ontvangt, geeft Belastingdienst Toeslagen deze gefaseerd af. De eerste groep toeslaggerechtigden krijgt de berekening vanaf 29 juni digitaal toegestuurd. Zij ontvangen de papieren versie op 1 juli per post. De overige definitieve berekeningen volgen gefaseerd in de komende maanden. Op toeslagen.nl staat te lezen wanneer dat is.

Gerelateerde artikelen