Deadline voor opstellen PE-portfolio accountants nadert

Voor eind maart moet het plan van aanpak voor PE-punten af zijn.

Accountants moeten voor het eind van de maand hun plan van aanpak afronden voor hun PE-punten. Zij moeten dan aangeven welk welke leerdoelen ze hebben voor 2022 aan de hand van hun werkzaamheden. 

De NBA attendeert de accountants hier nogmaals op. Om het de accountants makkelijker te maken heeft de NBA een reflectievoorbeeld van een PE-porfolio voor MKB-accountant online gezet.

Vorig jaar is het aloude systeem van permanente educatie op de schop gegaan. In plaats van een verplicht aantal PE-punten bijeen te sprokkelen door goedgekeurde opleidingen en evenementen te volgen, moeten accountants nu een opleidingsportfolio samenstellen. 

Accountants moeten voor het eind van de maand ook aangeven in dit PE-portfolio welke PE-activiteiten zij dit jaar denken te verrichten. De NBA hamert er nogmaals op dat accountants hun plan van aanpak niet hoeven in te sturen naar de NBA. De beroepsvereniging vraagt steekproefsgewijs PE-Portfolio’s op om deze te beoordelen.  

De vastlegging van het PE-portfolio is vormvrij en in eigen beheer. Accountants kunnen daarbij gebruikmaken van de online NBA PE-portfolio op MijnNBA. Maar ook een tool van een andere aanbieder is toegestaan, laat de NBA nogmaals weten. Zelfs een eigen Word- of Excelformulier is toegestaan.

[avg-advertorial slug=”onmisbare-cursussen-en-trainingen-voor-financials”] 

Gerelateerde artikelen