‘Cloud-accounting’ platform Silverfin haalt 30 miljoen dollar op

Het fintech bedrijf uit Gent krijgt een kapitaalinjectie van Hg, een van de grootste Europese investeerders in belasting- en accounting software.

Silverfin is de veertiende investering van Hg in de afgelopen 15 jaar, met een totaal van 1.8 miljard euro geïnvesteerd kapitaal in de sector. De internationale ervaring en expertise van Hg maakt het de perfecte partner voor de volgende fase van Silverfin. 

Joris van Gool, partner bij Hg: “Na een aantal jaar Silverfin in actie te hebben gezien, zijn we onder de indruk van de technologie en het potentieel dat het de accounting sector biedt. We zijn dus blij dat we ons bij het team kunnen voegen en Silverfin verder kunnen ondersteunen bij de groei.”

Silverfin werd in 2013 opgericht door ontwikkelaar Tim Vandecasteele en accountant Joris Van Der Gucht in Gent, nadat hij gefrustreerd raakte door zijn werkzaamheden als accountant. “Wat ik wilde is een rapporteringstool voor alle klanten waarin real-time cijfers instromen en geanalyseerd kunnen worden. Het was zo dat klanten vaak alleen advies kregen wanneer ze daar expliciet om vroegen.” 

Van der Gucht ziet het product van Silverfin als een ‘datahub’ dat gemakkelijk aangesloten kan worden op uiteenlopende boekhoudingspaketten. Het gebruikt financiele data van cliëntsystemen en host ze veilig in de cloud-accessible Data Hub. Silverfin geeft accountants gemakkelijk toegang tot de benodigde data om hun werk uit te voeren en hun klanten te adviseren. Bovendien wordt hun compliance en rapportage volledig geautomatiseerd. Tot slot geeft Silverfin hen ook de nodige tools die ze nodig hebben voor de digitale transformatie van hun kantoor en dienstverlening. Het is wat het Gentse bedrijf ‘connected accounting’ noemt. 

Inmiddels bedient Silverfin meer dan 650 klanten, waaronder de ‘Big 4’, in 11 verschillende landen in Europa en Noord-Amerika en is het goed voor een omzet van 15 miljoen euro. 

Van der Gucht: “Technologie heeft geleid tot aanzienlijke innovatie en veranderingen in finance en accounting. De afgelopen maanden en de Covid-crisis hebben aangetoond hoe belangrijk deze digitale transformatie is. We merken een snelle verschuiving naar werken op afstand en cloud technologieën, zodat accountants hun klanten digitaal kunnen ondersteunen, ongeacht te bedrijfsomstandigheden. Zelfs voor de uitdagingen van vandaag vertelden klanten ons dat Silverfin ze efficiënter en succesvoller heeft gemaakt. 

[avg-advertorial slug=”alle-accountancy-softwareleveranciers-onder-een-dak”] 

Gerelateerde artikelen