Catawiki behaalt eerste plek in Deloitte Technology Fast500

Het Nederlandse bedrijf Catawiki heeft de eerste plaats behaald in de Deloitte Technology Fast500 EMEA 2015 ranking en is hiermee het snelst groeiende technologiebedrijf in deze regio. Het online veilinghuis is het eerste Nederlandse bedrijf in de geschiedenis dat de eerste plek heeft bemachtigd in de EMEA-ranking. Nederland is met 49 bedrijven in deze lijst vertegenwoordigd.

De Technology Fast500 is de jaarlijkse competitie voor snelgroeiende technologiebedrijven uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het Nederlandse Catawiki is een online veilinghuis voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Het bedrijf haalde in oktober de eerste plaats van de Nederlandse Technology Fast50 met een omzetgroei van 45.080 procent. Het eveneens Nederlandse Avanca International is de Fast500 sectorwinnaar Hardware met een omzetgroei van 5.045 procent. In de Nederlandse ranking behaalde zij afgelopen oktober de tweede plek. Avanca International is een ontwikkelaar en distributeur van accessoires voor alle mobiele apparaten.
 
“Nederland kent intussen een behoorlijk goed start-up klimaat, onze cultuur is open en we zijn gewend internationaal samen te werken. Het Nederlandse Catawiki is hier een ontzettend mooi voorbeeld van en hun eerste plek laat zien dat Nederland een dominante speler is in de technologiebranche. Het is een zeer verdiende erkenning voor hun succes”, aldus Daan Witteveen, corporate finance partner en Deloitte TMT leader.
 
René Schoenmakers, CEO en medeoprichter van Catawiki: “We zijn een dynamische organisatie met een echte hands-on en start-up-mentaliteit. De snelle omzetgroei van de afgelopen jaren hebben wij voornamelijk te danken aan onze 300 getalenteerde medewerkers, die elk hun eigen waardevolle kwaliteiten hebben. We maken het verschil door de juiste mensen te werven en in de komende maanden verwachten we nog eens 100 softwareontwikkelaars aan te nemen, van over de hele wereld. Door onze website en apps continu te blijven ontwikkelen, kunnen we de beste gebruikerservaring bieden voor de koop en verkoop van bijzondere objecten.”
 
De gezamenlijke Fast500-bedrijven realiseerden in vier jaar tijd een gemiddeld groeipercentage van 1.012 procent. De softwaresector is met 52 procent het sterkst vertegenwoordigd in de ranking, gevolgd door de mediasector met 18 procent. De gehele ranking inclusief alle Nederlandse genomineerden is te vinden op www.deloitte.com/fast500emea.

Gerelateerde artikelen